Puja amunt
Contacta'ns
estudi@momoestudi.cat
disseny@momoestudi.cat
formacio@momoestudi.cat

(+34)678 069 079
(+34)625 772 113

Com gestionem els conflictes amb infants i adolescents?

Com construïm relacions positives mitjançant l'abordatge pacífic dels conflictes?

Els conflictes formen part del nostre dia a dia com a éssers socials, son inherents a les nostres relacions personals. Les estratègies i habilitats que utilitzem a l’hora de gestionar-los poden influenciar directament en la nostra convivència amb l’entorn, fent que aquesta pugui ser pacífica i constructiva o agressiva i destructiva. Tractar amb infants i adolescents a vegades resulta difícil, ja que poden confrontar les opinions, visions, criteris i valors de les persones adultes, fent que la convivència es vegi afectada i creant un clima d’enfrontament que pot allargar-se en el temps. És per aquest motiu que resulta imprescindible tenir estratègies de resolució que trenquin la visió negativa del conflicte, fent d’aquestes experiències una oportunitat d’aprenentatge.

En aquests tallers pretenem apropar a les persones adultes que treballen i/o conviuen amb infants i adolescents, eines i habilitats necessàries per a la resolució pacífica dels conflictes. A partir d’una metodologia teòrico-pràctica, treballarem els tipus de conflictes que podem viure en la nostra quotidianitat, la manera més adequada de tractar-los i com crear un bon clima de convivència amb el nostre alumnat i/o fills/es.

A qui van adreçats aquests tallers?

Des de MOMO Estudi ens adaptem a les necessitats de cada grup, oferint tallers personalitzats i desplaçant-nos als centres educatius per tal d’impartir les formacions. Aquests tallers estan adreçats tant als/les professionals de l’àmbit educatiu (docents, monitors/es de lleure i menjador, etc.) com als pares i mares que tenen infants i adolescents al seu càrrec. El contingut de la formació no és tancat, sinó que intentem treballar aquells temes que més preocupen a cada grup.
Per a més informació, contacta amb nosaltres a través de l’apartat de la web, per e-mail o truca’ns per telèfon i junts podrem dissenyar un taller apropiat a les teves necessitats.

Objectius generals de la formació

• Identificar els diferents tipus de conflictes, els factors que els predisposen i com encarar-los constructivament.
• Aportar estratègies, eines i habilitats útils per a la resolució pacífica dels conflictes derivats de la convivència amb infants i adolescents.
• Treballar les habilitats comunicatives i socials per tal de ser persones més madures emocionalment.
• Identificar els elements que influencien en les situacions conflictives i quins processos es poden seguir per a la seva resolució.
• Aportar estratègies que permetin afrontar els conflictes intrapersonals derivats de la convivència amb infants i adolescents.
• Treballar tècniques assertives d’afrontament de les situacions conflictives.
• Ajudar a canviar la visió negativa del conflicte, fent d’aquesta experiència un motiu d’aprenentatge i desenvolupament personal i col·lectiu.

Metodologia

Tallers que combinen les explicacions teòriques amb exercicis i activitats pràctiques per realitzar a l’aula. Ens interessa crear un clima de confiança i respecte entre les persones participants per tal que l’aprenentatge es faci conjuntament, adaptant-nos al ritme i interessos del grup.

El conflicte: què és, orígens i tipus de conflictes.

Dinàmiques del conflicte i com trencar-les.

Factors que influencien en l’aparició dels conflictes.

Infància i conflictes.

Adolescència i conflictes.

Els comportaments conflictius.

Habilitats socials i comunicatives per la resolució de conflictes.

Intel·ligència emocional: què en fem de les emocions.

La convivència a l’aula: rols i necessitats de l’alumnat.

La convivència a casa: rols i necessitats en la família.

Bullying i ciberbullying.

Conflictes escolars des d’una perspectiva de gènere.

Conflictes familiars des d’una perspectiva de gènere.

Les diversitats al centre educatiu.

Les diversitats a casa.

Factors de prevenció de la violència en els centres educatius.

Factors de prevenció de la violència en l’àmbit familiar.

Conseqüències de la mala gestió dels conflictes en la infància i adolescència.

El consens: com arribar a acords amb els/les nostres infants i adolescents.

A qui va dirigit

Professionals de l’àmbit social i educatiu, AMPES i adults/es amb menors al seu càrrec.


Durada i dates

Tallers a partir de 2 hores (a convenir amb el grup). Durada a convenir amb el grup.

Preu

Al ser una formació adaptada a les necessitats de cada centre educatiu, es pactarà el preu final segons el nombre de sessions i les característiques específiques de la formació contractada.