Com ajudem a l'alumnat a ser emocionalment autònom?
Segons el catedràtic Rafael Bisquerra, l’educació emocional és un procés continu i permanent que pretén potenciar el treball de les competències emocionals com element essencial del desenvolupament integral de la persona, amb l’objectiu de capacitar-la per la vida. Com reconeixem les emocions pròpies i alienes i com les gestionem, és un treball complex i que a vegades pot resultar difícil per als infants. Amb aquests tallers pretenem apropar estratègies i habilitats per a que l’alumnat treballi les seves pròpies emocions i les dels seus companys i companyes, per tal d’ajudar-los a ser persones més autònomes emocionalment i capaces de viure en plenitud i harmonia amb elles mateixes.
A partir del joc, els contes i diversos recursos audiovisuals, oferim diferents tallers pràctics, adaptats a l’edat i necessitats de cada grup. Per a més informació, contacta amb nosaltres a través de l’apartat de la web, per e-mail o truca’ns per telèfon i junts podrem dissenyar un taller apropiat pel teu alumnat.
Reconeixement de les emocions.
Autocontrol emocional.
Gestió de la ira.
Gestió de la por.
Gestió de la tristesa.
Habilitats emocionals.
Habilitats comunicatives i socials.
Autoestima i autopercepció.
Empatia i relació amb el grup d’iguals.
Prevenció de la violència entre iguals (bullying).
Cooperació i treball en equip.
Autonomia emocional en les etapes primerenques.
Assertivitat i escolta activa.
A qui va dirigit
Alumnat d’Educació Infantil i Primària.
Durada i dates
Tallers a partir de 2 hores (a convenir amb el centre educatiu). Durada a convenir amb el centre educatiu.
Preu
Al ser una formació adaptada a les necessitats de cada centre educatiu, es pactarà el preu final segons el nombre de sessions i les característiques específiques de la formació contractada.